full screen background image

Urmărire şi cătuşe necesare pentru reţinerea unui bărbat din Moldova Sulița, prins conducând, beat şi fără permis, în Brodina

În timp ce acționa pe raza localității Brodina de Sus din comuna Izvoarele Sucevei, luni, la ora 02.10, un echipaj al Poliţiei a efectuat semnal regulamentar de oprire, folosind și semnalele acustice și luminoase, unui autoturism înmatriculat în străinătate.

Conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

S-a procedat la urmărirea acestuia, pe o distanță de aproximativ 300 de metri, când autoturismul a oprit.

Din interiorul maşinii au coborât 5 persoane, din care 2 femei și 3 bărbați, ce emanau halenă alcoolică.

Întrucât se manifestau agresiv verbal și fizic și au refuzat să se legitimeze, cei trei bărbați au fost imobilizați și, împreună cu cele 2 femei, au fost conduși la sediul poliției.

Din primele cercetări și din audierea persoanelor în cauză, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Moldova Sulița, care a refuzat să dea declarații.

Deoarece emana halenă alcoolică, bărbatului de 34 de ani i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat inclusiv recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că niciuna din cele 5 persoane nu posedă permis de conducere, pentru nici o categorie auto.

Bărbatul de 34 de ani a fost şi sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 1.000 de lei, întrucât nu a făcut dovada asigurării RCA pentru autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar