full screen background image

Proiectul privind asigurarea acoperirii costurilor pentru pacienții cu arsuri, în dezbatere

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică proiectul care prevede asigurarea acoperirii costurilor ridicate ale tratamentului urgențelor majore la nivel intra-spitalicesc în ceea ce privește pacienții cu arsuri.

Pe modelul Acțiunilor Prioritare, care urmăresc să asigure acoperirea costurilor ridicate ale tratamentului urgențelor majore la nivel intra-spitalicesc, AP-Arsuri a fost elaborat de Ministerul Sănătății în același scop, dar vine și cu două premiere în sistemul sanitar românesc, precizează MS.

“După tragedia din clubul Colectiv, nevoia unei linii dedicate de finanțare a tratamentelor pentru pacienții cu arsuri a devenit stringentă, mai ales luând în considerare limitele destul de reduse ale decontării cheltuielilor cu acești pacienți. Pentru a nu mai fi nevoite spitalele să asigure diferența considerabilă din venituri proprii, AP-Arsuri va deconta următoarele: reactivi specifici și consumabile pentru determinări de laborator, consumabile pentru monitorizarea pacienților, consumabile specifice pentru tratamentul și îngrijirea pacienților cu arsuri, consumabile și echipamente pentru tratamentul în perioada post-critică, soluții și materiale consumabile pentru asepsia în secțiile de arsuri, educația specifică pentru tratamentul acestor pacienți și servicii specifice”, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, noutatea absolută în sistemul sanitar românesc o reprezintă decontarea serviciilor de recuperare medicală și kinetoterapie pe perioada internării și un an după externare și de psihoterapie pe durata internării și un an după externare.

Aceeași sursă precizează că fondurile necesare acestei Acțiuni Prioritare vor fi alocate din bugetul Ministerului Sănătății, iar colectivul de lucru din cadrul ministerului va elabora aceste calcule pe baza estimărilor numărului de pacienți cu arsuri din unitățile sanitare eligibile.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar