full screen background image

Cel puțin 11 morți, în urma taifunului Lionrock din Japonia

Cel puţin 11 persoane au decedat şi trei persoane au fost date dispărute în nordul Japoniei, după ce un taifun puternic a lovit miercuri regiunea inundând zone largi ale acesteia, a informat presa locală citată de agenţia de presă DPA.

Nouă dintre cele 11 persoane decedate au fost descoperite într-un azil de bătrâni din zona de nord-est a Japoniei care a fost inundată în timpul trecerii taifunului Lionrock, a anunţat poliţia locală, citată de agenţia France Presse (AFP).

“Noi încercăm să stabilim identitatea corpurilor”, a declarat pentru AFP un oficial al poliţiei din Iwate, Shuko Sakamoto, menţionând că acestea se aflau în interiorul unei locuinţe pentru persoanele vârstnice din oraşul Iwaizumi.

Poliţia a descoperit corpurile deplasându-se la faţa locului pentru salvarea oamenilor blocaţi de inundaţiile provocate de taifunul Lionrock, a precizat televiziunea publică NHK.

Un taifun puternic însoţit de ploi abundente a lovit marţi nord-estul Japoniei, care a fost şi zona dezastrului provocat de uriaşul tsunami din martie 2011.

comments

comments




Leave a Reply

avatar