full screen background image

Doar taxiuri cu autorizaţie specială la terminalul sosiri de pe Otopeni

Şefii Aeroportului Otopeni consideră că au găsit o soluţie pentru eterna problemă a taxiurilor de la terminalul sosiri.

În ultimele luni, peste 2.000 de taxiuri au fost autorizate să preia pasagerii aterizaţi pe Otopeni. La etajul terminalului sosiri, la fel ca până acum vor avea voie să urce doar maşinile cu tarif de 1,4 lei pe kilometru chemate prin aparatele de comandă instalate în aeroport. Însă la anumite ore sunt cozi foarte lungi la acele aparate, aşa că mulţi pasageri preferă să coboare la parter, unde regulile pentru taxiuri au fost mai puţin stricte până acum.

Însă, de la 1 septembrie, la parterul terminalului sosiri al celui mai mare aeroport din România vor putea să intre doar taxi-urile cu autorizaţie specială. Însă, pe lângă cele de cu tarif de 1,4 lei vor avea acces la parter şi taxiurile mai scumpe, cele cu tarif de 3,5 lei pe kilometru.

Taxiurile fără autorizaţie nu se vor mai putea apropia de aeroportul Otopeni.

Până acum patru ani aeroportul a fost raiul taximetriştilor pirat. Abia după ce unul dintre ei a ucis o studentă japoneză a fost introdus actualul sistem de comenzi electronice. Însă, creşterea numărului de pasageri care aterizează pe Otopeni a făcut ca numărul taximetriştilor chemaţi din oraş să nu fie de ajuns. S-a ajuns astfel soluţia creşterii numărului de taxiuri autorizate şi la preluarea pasagerilor de la ambele etaje ale terminalului sosiri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar