full screen background image

Cea de-a doua ediţie a manifestării “SommerFest”, la Rădăuţi

În perioada 24 – 28 august, la Rădăuţi, se va desfăşura cea de-a doua ediţie a manifestării intitulate “SommerFest”.

Timp de patru zile, la Casa de Cultură, la Galeria de Artă şi la Sinagoga din localitate vor avea loc expoziţii, lansări de carte, conferinţe şi recitaluri de muzică clasică, dedicate marelui compozitor George Enescu.

Manifestarea culturală va debuta miercuri, 24 august la ora 11.00 la Casa de Cultură a municipiului, cu Vernisajul Expoziţiei “Muzicieni în Arhiva C.N.S.A.S.”, urmat de un masterclass pian, vioară, muzică de cameră.

Joi, 25 august, la ora 19.00, Galeriile de Artă vor găzdui Conferinţa “Români care au cucerit lumea”, susţinută de Ioana Raluca Voicu – Arnăuţoiu, după care va urma un recital extraordinar Benjamin Britten, Carl Goldmark, Maurice Ravel.

Volumul “Sergiu Celibidache privit prin cortina de fier” va fi lansat de autoarea sa, Ioana Raluca Voicu – Arnăuţoiu în seara zilei de vineri, 26 august la ora 19.00 la Sinagoga din Rădăuţi, iar recitalul serii va cuprinde piese de Johannes Brahms, George Enescu, Serghei Prokofiev.

Sommerfest 2016 se va încheia duminică, 28 august, când este programat, la Casa de Cultură, a municipiului Concertul de Gală, la ora 19.00.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar