full screen background image

Nicio firmă nu este interesată să întocmească proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti

Primăria municipiului Suceava a organizat două runde de licitaţie pentru întocmirea proiectului de reabilitare cu finanţare europeană a Curţii Domneşti, însă la acestea nu s-a înscris nicio firmă specializată.

Valoarea pentru care se licitează este de 130.000 de lei, iar conform legislaţiei în vigoare se va trece la următoarea procedură.

Proiectul trebuie depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est până în luna noiembrie 2016, în cadrul Proiectului Operaţional Regional, Axa V, „Restaurarea, consolidarea, protejarea şi conservarea monumentelor istorice”.

Axa amintită are un buget total de 273,8 milioane de euro, valoarea maximă a unui proiect fiind de 5 milioane de euro, cu o cofinanţare de 2% din partea beneficiarilor.

Un studiu de reabilitare a Curţii Domneşti din centrul municipiului capitală de judeţ a fost întocmit de Arena Teatro, firmă specializată din Spania.

Aceasta recomanda construirea unei clădiri care va avea rolul de „Centru de interpretare” a Curţii Domneşti, cadru în care, resturile arheologice vor fi prezentate publicului, cu explicaţiile de rigoare.

Imobilul, cu suprafaţă desfăşurată de 5.737 de metri pătraţi, era prevăzut cu parter, un etaj intermediar, etajul propriu zis şi mansardă, urmând a fi construit din materiale ceramice de natură să accentueze aspectul de fortăreaţă.

Centrul în cauză trebuia a fi compartimentat în recepţie şi sală de întâmpinare; expoziţie permanentă cu elemente arhitectonice; pivniţa de piatră reconstituită; pivniţa de lemn refăcută; sală de ateliere didactice; „Curtea Domnitorului în Suceava”; sală de proiecţie 4D; sală de expoziţii temporare; bibliotecă, centru de studii medievale, zona administrativă şi birouri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar