full screen background image

Alăptează în ie și primești o fotografie

Între 1 şi 7 august se marchează la nivel internaţional Săptămâna Alăptării, ocazie cu care peste tot în lume se organizează evenimente care atrag atenţia asupra importanţei hrănirii la sân a bebeluşilor.

Astăzi la Diminețile Animate am stat de vorbă despre bucuriile și provocările ce ne așteaptă ca viitori părinți. Alexandra Hlade, coordonatorul proiectului Și Eu ”Voi fi Mămică” ne-a adus noutățile săptămânii:

”Săptămâna 1-7 august este săptămâna Alăptării, iar Asociația ”Rădăcini și Aripi” care organizează Școala Mamei în Suceava, s-a implicat împreună cu mai mulți parteneri să sărbătorim cum se cuvine. Ieri am avut un documentar foarte interesant despre experiența mamelor care au alăptat în România și a fost o întreagă dezbatere. Astăzi de la ora 18, la Liceul cu Program Sportiv, în cadrul Școlii Mamei o avem invitată pe dna. doctor Vicoveanu care ne va spune despre nașterea naturală și nașterea medicalizată și așteptăm mămicile care doresc să se alăture acestui proiect.”

”În perioada 2-4 august, de la 10 la 12, vom fi la foișorul de la Cetatea de Scaun, unde o să sărbătorim Săptămâna Alăptării ca în Bucovina, evenimentul se numește ”Alăptează în ie și primești o fotografie”, așteptăm mamele care alăptează și gravidele în ie, vom discuta despre alăptare și despre beneficiile acesteia pentru mamă și pentru copil.”

Alăptarea este foarte importantă pentru dezvoltarea fizică şi psihică a copilului şi, în acelaşi timp, întăreşte legătura afectivă între el şi mamă. Laptele matern este adaptat nevoilor nutriţionale ale bebeluşului. Alexandra ne-a adus și vocuchere pentru Școala Mamei, pentru viitoarele mămici, îi mulțumim și îi dorim mult succes în activitate.

 

Detalii găsiți pe mamicisv@gmail.com sau pe www.voifimamaica.com

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar