full screen background image

Gheorghe Nichita a fost scos de sub control judiciar

Gheorghe Nichita scapă de controlul judiciar, anunță B1TV. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis să îi ridice edilului măsura preventivă în dosarul în care este acuzat că s-a folosit de Poliția Locală pentru a-și urmări amanta. Nichita s-a plâns că din cauza dosarului de abuz în serviciu nu îşi mai poate găsi un loc de muncă, deşi, susţine el, are un CV impresionant.

Gheorghe Nichita fusese trimis in judecată în dosarul de abuz în serviciu în noiembrie 2015. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis acum că acesta poate să scape de controlul judiciar. De asemenea, jucătorii i-au ridicat fostului edil şi interdicţia de a părăsi ţara.

“Am fost informat de avocatul meu de înlocuirea măsurii controlului judiciar în cazul dosarului cu Poliția Locală. E o stare procesuală în care există anumite obligații. E o măsură normală care trebuia mai să fie mai demult luată pentru că toți ceilalți din dosar au primit această decizie încă de anul trecut. La mine a fost nevoie de 15 luni. Nu vreau să fac mai multe afirmații. (….) Merg mai departe cu judecata.” a declarat fostul primar din Iaşi.

Gheorghe Nichita este acuzat de procurorii DNA că ar fi utilizat Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită. Acesta nu este însă singurul dosar al fostului primar ieșean.

Fostul edil a fost trimis în judecată în decembrie 2015 după ce ar fi luat mită de la președintele grupului UTI, afaceristul Tiberiu Urdăreanu. Fostul social-democrat este acuzat că a primit 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

Nichita mai are și alte probleme. Acesta se plânge că nu își mai găsește loc de muncă din cauza dosarelor de corupție

“Sincer, nu pot să stau acasă pe banii familiei mele. Am încercat să mă angajez. Am experiență, am un CV care vorbește de la sine. Probabil le e frică. Unii se tem, alții nu își doresc. Nu am crezut niciodată în viața mea că oamenii te uită, te părăsesc și te izolează încă din faza de cercetare. Acum nu-mi rămâne decât să constat, să observ” a mai spus Nichita.

comments

comments




Leave a Reply

avatar