full screen background image

Municipiul Suceava, a treia cea mai mare sumă din ţară pentru modernizarea termoficării

După multiple intervenţii făcute al Guvernul României de conducerea Primăriei, municipiul Suceava primeşte bani de la bugetul de stat pentru reabilitarea şi modernizarea a 3 puncte termice.

„În urma demersurilor făcute de către domnul primar Ion Lungu, în baza unui ordin de ministru din 13 iulie, municipiul Suceava primeşte suma de 8,37 de milioane de lei pentru modernizare sistemului de transport şi distribuţie din municipiul Suceava”, a anunţat adjunctul şefului administraţiei publice locale, Lucian Harşovschi.

Potrivit viceprimarului, a fost solicitată suma de 10,5 milioane de lei, însă de la centru s-a primit promisiunea că aceasta va fi suplimentată după cheltuirea fondurilor disponibilizate iniţial.

Chiar şi aşa, municipiul Suceava se află pe poziţia a treia în ţară în ceea ce priveşte alocările din anul acesta în cadrul Programului „Termoficare 2006-2020”.

După rectificarea bugetului municipal şi organizarea licitaţiei pentru desemnarea executantului, intervenţiile efective ar putea demara – în cazul în care nu se înregistrează contestaţii -, după jumătatea lunii august.

În cadrul acestui program, vor fi modernizate punctele termice „Parc”, „Obcini 4” şi „Zamca 4”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar