full screen background image

O nouă aplicație, “Inspectorul Pădurii”, pentru cei ce vor să reclame transporturi ilegale de lemn

Noua aplicație “Inspectorul Pădurii”, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, poate fi descărcată începând de ieri, de orice persoană, direct pe smarphone-urile cu sistem de operare Android.

Anunțul îi aparține ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

“Aplicația este funcțională în acest moment și am decis ca în următoarea lună să se deruleze în stadiul pilot pentru a fi siguri că funcționează la parametrii la care a fost gândită. Aplicația vine ca o completare firească și necesară a ‘Radarului Pădurilor’. Practic, prin aceasta, oricine poate verifica prin propriul telefon dacă un camion sau altul, care transportă masă lemnoasă, o face cu acte în regulă sau nu”, a afirmat ministrul Mediului.

În ceea ce privește modul de utilizare a noii aplicații, utilizatorul care observă un vehicul ce transportă masă lemnoasă poate accesa aplicația, iar un prim pas este introducerea numărului mașinii respective.

Ulterior, în câteva secunde, aplicația verifică acest număr în sistemul SUMAL și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard, respectiv: varianta I — Acest transport are cod valid (transport legal) și varianta II — Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

În situația răspunsului II, pasul următor va fi apelarea numărului de urgență 112 pentru a reclama respectivul transport și pentru intervenția rapidă a instituțiilor de control.

comments

comments




Leave a Reply

avatar