full screen background image

Percheziţii în Gura Humorului și Frasin, pentru o evaziune fiscală de 2,7 milioane de lei

Polițiștii din Iași au efectuat astăzi 4 percheziții, în județele Iași și Suceava, la 3 persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.700.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au efectuat două percheziții în municipiul Pașcani și câte o percheziție în localitățile Gura Humorului și Frasin, din județul Suceava, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în  perioada  2010-2012, trei persoane, având calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate comerțul cu autoturisme și autovehicule, nu ar fi evidențiat în actele contabile veniturile obținute, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 2.700.000 de lei.

Persoanele vizate au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar