full screen background image

Premierul Dacian Cioloș și-a început vizita de două zile în Franța

Premierul Dacian Cioloș și-a început joi vizita de două zile în Franța.

Șeful Executivului are programată o întrevedere cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, după care va susține o intervenție în Consiliul OCDE.

Din delegația participantă la Consiliul OCDE mai fac parte ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Sorana Baciu, secretarul de stat în ministerul Justiției, Adrian Baboi-Stroe, și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Potrivit MAE, OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării și evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creșterii economice sustenabile și stabilității sociale. Din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică fac parte 35 de state, majoritatea state europene dezvoltate, care dețin peste 70% din producția și comerțul globale și 90% din nivelul mondial al investițiilor străine directe.

În cursul zilei de joi, premierul Cioloș va participa la recepția oficială de deschidere a participării României la Euro 2016 și va merge la Ecole Polytechnique, unde va vizita Laboratorul de Utilizare a Laserelor Intense.

Șeful Executivului va merge ulterior la Stade de France unde se va întâlni cu jucătorii Naționalei de fotbal a României.

La finalul zilei, Dacian Cioloș va depune o coroană de flori, la Arcul de Triumf, în cadrul unei ceremonii dedicate militarilor francezi care și-au pierdut viața în teatrele de război.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar