full screen background image

Prorectorul USV, prof.univ.dr. Mihai Dimian, premiat pentru a doua oară cu distincţia “Profesor Bologna”, în studioul Viva Fm!

11 cadre didactice universitare de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava au primit distincţia de “Profesor Bologna” în cadrul celei de a IX-a ediţii a Galei Profesorului Bologna, desfăşurată, săptămâna trecută, la Alba Iulia.

Prorectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava, prof.univ.dr. Mihai Dimian, premiat pentru a doua oară cu distincţia “Profesor Bologna!, a fost prezent în studioul Viva Fm.

El ne-a spus că, de-a lungul celor nouă ediţii, au fost mai mulţi profesori de la USV care au fost premiaţi în cadrul Galei Profesorilor Bologna, ceea ce arată respectul și recunoașterea pe care studenții o au față de profesorii lor, reflectă relația apropiată pe care studenții o au cu profesorii lor, iar profesorii, de cele mai multe ori, își adaptează cursurile la nevoile studenților.

Din totalul de 90 profesori premiați la Gala Profesorului, 11 au fost de la USV.

Mihai Dimian a mai declarat că Universitatea din Suceava urmează modelul universităților centrate pe student, universitatea suceveană a făcut pași mari în această direcție, iar premiile câștigate de profesori spun acest lucru.

Conform organizatorilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Gala Profesorului Bologna este “singura inițiativă națională menită să omagieze și răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar