full screen background image

Guvernul Cioloş a blocat Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Primăria municipiului Suceava nu poate plăti firma constructoare din cadrul proiectului de modernizare a centrului reşedinţei de judeţ, iar acum lucrările stagnează.

Cu toate că termenul pentru finalizarea investiţiei este 17 februarie 2017, constructorul s-a angajat să dea obiectivul în folosinţă la finele lunii recent încheiate.

Acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât, potrivit primarului Ion Lungu, suma de disponibilizat în baza situaţiei de lucrări a nu ajuns în conturile executantului.
Proiectul suceavean este finanţat în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), lansat de Guvernul Ponta, iar Lungu spune că, săptămâna viitoare, va merge în Bucureşti, pentru a rezolva problema.

Lungu: “Din păcate, nu au venit banii, şi nu numai la noi, ci în întregul judeţ. De aceea, voi pleca săptămâna viitoare la Bucureşti, să văd unde este problema, pentru că este normal ca firma de construcţii să vrea banii. Deşi termenul de finalizarea a lucrărilor este 17 februarie 2017, respectiv de 12 luni, aceasta s-a angajat să le facă până pe 31 mai 2016. Nu le-a făcut, însă una din cauze este şi faptul că nu au venit banii. Noi avem situaţiile de lucrări depuse, ne-am interesat, iar nicăieri în judeţ, anul acesta, nu au venit banii din PNDL.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar