full screen background image

Augustin Zegrean, Președintele Curții Constituționale, Doctor Honoris Causa al USV

Vineri, 27 mai, începând cu ora 10, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, va avea loc festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava lui Augustin ZEGREAN, Președintele Curții Constituționale a României.

Începând cu anul 2012, grație deschiderii manifestate de Augustin ZEGREAN, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a stabilit relații de colaborare cu Curtea Constituțională a României.

Astfel, studenții de la programul de studii DREPT, din cadrul USV, au beneficiat de stagii de practică organizate la Curtea Constituțională, prilej cu care au avut șansa unei experiențe unice luând contact direct cu toate structurile care deservesc în mod esențial STATUL DE DREPT.

De asemenea, datorită parteneriatului între cele două instituții, la USV au fost organizate mai multe conferințe la care au participat judecători ai Curții Constituționale a României.

Universitatea suceveană a contribuit la materializarea unui eveniment deosebit inițiat de Președintele Curții Constituționale a României și anume desfășurarea conferinței trilaterale a plenurilor Curților Constituționale ale Lituaniei, Republicii Moldova și României.

Experiența comună a condus la creșterea vizibilității USV, atât în plan național, cât și internațional. Oportunitățile generate de parteneriatul USV cu Curtea Constituțională au determinat o reală creștere a implicării studenților în activitățile didactice și extracurriculare, precum și intensificarea preocupării pentru propria lor dezvoltare personală și profesională.

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava este un moment de recunoaștere publică a meritelor pe care Augustin ZEGREAN le are în ceea ce privește promovarea națională și internațională a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, susținerea pregătirii studenților suceveni în cadrul Curții Constituționale a României, menținerea echilibrului între instituțiile esențiale ale statului de drept și a constituționalității legislației române.

Cooptarea lui Augustin ZEGREAN în rândul membrilor comunității academice sucevene este un moment special și pentru profesorii și studenții de la profilul Drept, competențele și experiența profesională ale Președintelui Curții Constituționale a României devenind un sprijin real pentru formarea viitorilor specialiști în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

comments

comments
Leave a Reply

avatar