full screen background image

CFR Călători spune că apare eronat pe lista de datornici a ANAF

CFR Călători a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) despre o neregulă în lista debitorilor publicată pe siteul instituţiei, compania de transport precizând că figurează în mod eronat cu o restanţă de 10,8 milioane lei la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale de stat.

”Precizăm că în cursul lunii aprilie, prin mai multe documente transmise oficial de către ANAF, ni se comunică faptul că CFR Călători nu înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale de stat, întrucât acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat în valoare de aproximativ 10,8 mil. lei, cifra care apare în tabelul debitorilor dat publicităţii”, a anunţat joi CFR Călători.

Având în vedere că nu are obligaţii restante la buget, compania a solicitat oficial ANAF rectificarea listei şi a primit asigurări că situaţia va fi remediată.

”Conform prevederilor art. 167 din Legea nr. 207 /2015 Cod de Procedură Fiscală, «compensarea operează de drept la data la care creanţele există deodată, fiind deopotrivă certe, lichide şi exigibile». Creanţele sunt exigibile la termenul prevăzut de lege pentru depunerea decontului cu suma negativă de TVA cu opţiune de rambursare”, respectiv 25.03.2016 depus cu nr. de recipisă INTERNT – 89489241-2016 (pentru luna februarie 2016) conform OPANAF nr.588/2016, chiar dacă termenul soluţionării cererii noastre este de 45 de zile de la data înregistrării acesteia (art.77 din Legea nr. 207 /2015 Cod de Procedură Fiscală)”, se arată în comunicatul CFR Călători.

comments

comments
Leave a Reply

avatar