full screen background image

Noi rezultate de excepţie pentru elevii suceveni, la diferite Olimpiade Naţionale

La etapa națională a Olimpiadei de Limbi Romanice, care a avut loc la Piatra Neamț, în perioada 18 – 22 aprilie, județul Suceava a fost reprezentat de 11 elevi (7 elevi la limba franceză și 4 elevi la limba spaniolă). Dintre aceștia, 9 s-au întors cu premii și mențiuni.

La limba spaniolă, s-a obținut un premiu I (eleva Cornaschi Miruna Andreea, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava), un premiu II (eleva Hopulele Sabina Roberta, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava) și o mențiune (eleva Diaconescu Mihaela, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava).

La limba franceză, s-au obținut următoarele rezultate: două mențiuni (eleva Doboș Alina Ștefania, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și eleva Simota Maria, clasa a XII-a Intensiv, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți), patru mențiuni speciale (elevul Ilaș Armand Viorel, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, eleva Luca Denisa Ștefania, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, eleva Lupu Larisa, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni și eleva Neculau Ruxandra Demetra, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni).

Din Comisia Centrală a Olimpiadei de Limbi Romanice de la Piatra Neamț, secțiunea limba franceză, a făcut parte, ca membru evaluator, prof. dr. Constantin Tiron, inspector școlar pentru limbi moderne la IȘJ Suceava.

În perioada 18-22 aprilie 2016, la Tg. Jiu, a avut loc etapa națională a Olimpiadei de limba engleză, județul Suceava fiind reprezentat de patru elevi.

Dintre aceștia, eleva Sălăgean Elisa Maria, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a obținut mențiune.

Din Comisia Centrală a Olimpiadei de Limba Engleză de la Tg. Jiu, a făcut parte, ca membru evaluator, prof. Tinela Corina Nastasi, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

În perioada 17-20 aprilie 2016, la Slobozia, a avut loc etapa națională a Olimpiadei de Limba Rusă Modernă, județul Suceava fiind reprezentat de opt elevi.

Dintre aceștia, șase au ocupat locuri importante pe podium.

Rezultatele sunt următoarele: un premiu I (eleva Iurco Irina, clasa a X-a, de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava), trei premii II (eleva Toma Irina, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, eleva Bordieru Alexandrina, clasa a IX-a, de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava și eleva Chiricoi Lidia, clasa a X-a, de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava), un premiu III (elevul Fedoruk Vladimir, clasa a XII-a, de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava) și o mențiune (eleva Negru Daniela, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret).

Etapa județeană a Olimpiadei de limba engleză (liceu) a avut loc pe 20 martie și 26 martie 2016, la Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava.

Duminică, 20 martie, a avut loc proba scrisă, unde au participat 171 de elevi la categoria liceu (clasele a IX-a – a XII-a). Elevii care au obținut la proba scrisă minimum 95 de puncte, au participat sâmbătă, 26 martie, la proba de baraj (proba orală de listening și de speaking). Astfel, la proba de baraj, au participat 40 de elevi.

În urma centralizării rezultatelor de la cele trei probe (proba scrisă, proba de listening și cea de speaking), s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba engleză, care va avea loc, în perioada 18-22 aprilie 2016, la Tîrgu Jiu, județul Gorj.

Lotul este format din: Horomnea Sabin George, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Sălăgean Cristian și Fodor Mihaela); Chelba Ștefana, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Cîrciu Loredana); Sălăgean Elisa-Maria, clasa a X-a, secțiunea bilingv, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Fomin Ana Maria și Salciuc Laura); Fărtăiș Alexandra, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Salciuc Laura și Butnaru Camelia).

Etapa județeană a Olimpiadei de limba germană modernă a avut loc sâmbătă, 12 martie 2016, la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava. Lucrările elevilor au fost evaluate de evaluatori neutri, în alte județe din țară.

În urma centralizării și înregistrării rezultatelor, a fost stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă, ce va avea loc, în perioada 19-25 aprilie 2016, la Ploiești, județul Prahova.

Lotul este format din: Bodnar Alexandru Răzvan, clasa a IX-a, nivel A2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Grigoreanu Sofia); Cîrlan Eliada, clasa a IX-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, (prof. îndrumător Zaharia Anca-Mihaela); Marcu Ana Maria, clasa a XII-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Grigoreanu Sofia); Nistor Andreea, clasa a XII-a, nivel C1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, (prof. îndrumător Crudu Mihai Ionuț); Zgîian Amalia, clasa a X-a, nivel C1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, (prof. îndrumător Greciuc Ramona Teodora); Potlog Mirela-Evelina, clasa a XI-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Zaharia Anca-Mihaela); Soroceanu Medeea Theodora, clasa a IX-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Crudu Mihai Ionuț).

comments

comments




Leave a Reply

avatar