full screen background image

Tânăr din Fântânele arestat, după ce a lovit un biciclist cu maşina pe care o conducea fără permis şi a fugit de la locul faptei

DAN IOAN PARVAN - ARESTAT PREVENTIV - TIMISOARA     Duminică dimineaţă, la ora 09.20, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată despre faptul că, pe raza comunei Fântânele, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 09.00, în timp ce conducea bicicleta, pe DJ 290, din direcţia Vereşti spre Fântânele, un bărbat, de 71 de ani, localnic, a fost acroşat de un autoturism, care rula în spatele său, în acelaşi sens de mers.

Biciclistul a fost proiectat în şanţ, iar conducătorul auto și-a continuat deplasarea.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei, care l-a consultat pe bărbatul de 71 de ani, acesta  suferind leziuni corporale ușoare și care, a refuzat să fie transportat la spital.

În urma investigaţiilor, polițiștii au identificat autoturismul implicat în accident în curtea imobilului aparţinând unui tânăr, de 26 de ani, din comuna Fântânele, care a fost găsit la domiciliu.

Acesta nu a recunoscut faptul că ar fi fost implicat în accidentul rutier.

Victima și tânărul de 26 de ani au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 26 de ani nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului sau modificarea ori ştergerea urmelor acestuia”.

A fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a tânărului, care a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca luni să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

comments

comments