full screen background image

Măsuri sporite de securitate în multe oraşe din Europa, la petrecerile în aer liber

Măsuri sporite de securitate la Paris, Bruxelles şi Berlin, cu ocazia petrecerilor în aer liber de Revelion. La Koln, în stradă vor fi mii de poliţişti, după ce anul trecut autorităţile au fost prinse pe picior greşit de valul de agresiuni sexuale comise de migranţi. Iar la Berlin, a fost arestat un tunisian de 40 de ani, bănuit că ar fi fost în contact cu Anis Amri, autorul atentatului din capitala germană.

Autorităţile din Koln au venit cu un nou concept de securitate, care să garanteze un Revelion paşnic şi să şteargă imaginea de haos şi insecuritate asociată acestui oraş anul trecut.

Peste 1500 de poliţişti, dintre care 300 federali, vor fi desfăşuraţi pe străzi pentru a asigura securitatea în noaptea dintre ani.

Vor fi sprijiniţi de firme private de pază, dar şi de unităţi mobile care să ajute femeile în cazul oricărui tip de agresiune.

În apropierea catedralei din Koln vor fi interzise focurile de artificii, iar accesul va fi restricţionat.

După atentatul de la Berlin, peste tot în Germania s-au luat măsuri speciale de securitate, iar dispozitivele de supraveghere video au împânzit oraşele.

Autorităţile au anunţat că aproximativ 55.000 de migranţi cărora li s-a respins cererea de azil în Germania au părăsit de bunăvoie această ţară. Un număr dublu comparativ cu anul trecut.

comments

comments




Leave a Reply

avatar