full screen background image

8 aprilie – “La plimbare, înainte!”

doza bun     Gata! Eu una vreau cât mai mult soare! Vreme bună de plimbare pe afară, fără ajutor pe patru roți, fără accesorii ce să țină la distanță stropii de ploaie, fără trei rânduri de haine groase. Vreau soare, nu doar pentru lumina naturală ce mă face mai optimistă, ci și pentru mișcarea pe care mă tentează să o fac în natură o astfel de vreme.

Weekendul acesta chiar vreau să-mi iau gașca de prieteni și să facem o ieșire. Cu multe beneficii și prea puține costuri. Pentru că de ieșit am tot ieșit iarna aceasta: cu mașina, la film, în vizite de la unii la alții, la tot felul de evenimente, dar mai rar la aer curat. Costuri multe și  lamentări cu dureri de cap, kilograme în plus și depresii trecătoare pe măsură.

Și asta deși știm cu toții că oboseala cronică se tratează tot cu mișcare în aer liber, că gândurile negre pot fi alungate tot de aerul curat, că de tentația de a sta pe gadgeturi poți să scapi tot cu o plimbare.

Deci weekendul acesta hai la plimbare! Cei mici, deși vor strâmba din nas la gândul că lasă deoparte jocurile pe calculator la care au mai mult acces la sfârșit de săptămână, în cele din urmă vor aprecia inițiativa. Sigur se vor distra și vor consuma din energie. Iar noi, părinții, știm mai bine decât oricine că-i minunat să-și consume energia în aer liber în loc să o irosescă în fața unui ecran.

Deci, la plimbare, cum spuneam! Căci e rost de inspirație mai multă și un impuls dat creației, indiferent de domeniul în care am lucra.

Și, nu în ultimul rând, voi merge la plimbare pentru că am auzit că doar 15 minute de mers în aer liber, reduce la jumătate cantitatea de ciocolată consumată, chiar și în situații stresante. Mișcarea, se spune, echilibreză nivelul de zahăr din organism.

Gata. Cred că v-am convins să ieșim la o plimbare. În care promit să tac și să fac mai multă mișcare. Doar în caz de nevoie, nu mă voi abține de la un sfat-două, legat de cum să mergi corect. Nu fiți cârcotași! Chiar e nevoie de sfaturi și aici, ca să nu te trezești cu dureri de coloană după o drumeție și pentru a respira mai bine: spatele drept, bărbia în față, mers ușor, călcând întâi pe călcâi.

Parcă îl și văd pe fiu-miu încruntându-se la auzul atâtor sfaturi. Deci mă opresc și spun: la plimbare weekendul acesta, dragii mei. După ce ați consumat adecvat educație.

0:00

comments

comments