full screen background image

“Ziua internațională de conștientizare a autismului”, marcată la Rădăuţi

1     Ziua de 2 aprilie – “Ziua internațională de conștientizare a autismului” este marcată anual, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a publicului, atrăgându-se atenția asupra existenței acestei tulburări și a nevoilor de integrare socială și de suport ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Asociația “Luptăm cu autismul-Dorneşti”, reprezentată de Liliana Ștefănesi, mamă a unui copil cu autism, a marcat, în fiecare an, acest eveniment prin diverse activități.

Anul acesta, 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale Dornești și instructorul de fitness Daniel Ungureanu s-au alăturat campaniei de conștientizare a acestei tulburări, organizând un flashmob în centrul municipiului Rădăuți.

Cei prezenți au fost implicați intr acest flashmob și au aflat mai multe despre autism de la părinți, terapeuți, dar și de la colegi ai copiilor cu autism.

Este nevoie de educație în privința autismului, deoarece ignoranța, discriminarea, neimplicarea atrag dificultăți în procesul de integrare socială.

Autismul este o realitate, auzim din ce în ce mai des despre el, deci acceptă, înţelege și integrează!

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments