full screen background image

Despre noutăţile de la USV, cu rectorul Valentin Popa

popa     Interviu la Viva CAFE, cu prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, rectorul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

Iulia: – Știm că această perioadă este una destul de prolifică pentru universitarii USV, au câștigat multe medalii la PROINVENT 2016. Ce ne spuneți despre dinamica acestei competiții?

Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa: ”La Cluj s-a desfășurat PROINVENT, unde am obținut 6 diplome de excelență și medalii de aur, alături de alte 4 diplome de excelență. Participarea la astfel de târguri de invenții și inovații este o necesitatea pentru universitatea noastră, având în vedere că suntem pe locul I printre universitățile din România, din punctul de vedere al numărului de brevete acordate de organismul național OSIM. Evident că trebuie să le promovăm în mediul academic, dar mai ales în mediul economic național și internațional.”

Iulia: – Dl. rector care este viitorul acestor invenții?

Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa: ”Putem spune de data asta că avem sute de bevete și cereri de brevete, iar un obiectiv de mandat este ca aceste brevete să fie valorificate în mediul economic.”

Iulia: – În câteva ore se adună și consilierii locali și vor discuta despre darea în administrare a unui imobil din incinta Colegiului Tehnic Alimentar. Știu că ați avut de mai bine de un an de zile solicitări la Primărie, iar acum se pare că o să aveți câștig de cauză.

Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa: ”Mai bine de un an, în care am făcut demersuri pentru a mări capacitatea de cazare pentru studenții noștri. Este un principal deficit al campusului nostru, în comparație cu celelalte campusuri mai mari ( Iași, Cluj) care pot asigura mult mai multe locuri de cazare pentru cererile studenților.”

Interviul integral îl găsiți aici:

0:00

comments

comments