full screen background image

Tânără din Horodnic de Jos oprită în timp ce conducea fără permis şi cu asigurarea expirată

Politia rutiera     Luni, în jurul orei 21.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DC 46, din comuna Horodnic de Jos, autoturismul condus de o tânără, de 20 de ani, din localitate, maşină în care se afla, în calitate de pasager, un tânăr, de 23 de ani, din județul Ilfov.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânăra nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că tânărul i-a încredințat autoturismul prietenei sale, pentru a-l conduce pe drumurile publice, la insistențele acesteia, deși știa că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Întrucât autoturismul avea asigurarea obligatorie auto expirată din data de 15 februarie 2016, polițiștii l-au sancționat contravențional pe proprietarul mașinii, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânăra fiind cercetată pentru comiterea infracțiunii de ”conducerea pe drumuri publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul pentru comiterea infracțiunii de ”încredințare a unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments