full screen background image

Ajutor excepţional pentru producătorii suceveni de lapte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că, începând de pe 22 martie, se depun cererile pentru acordarea ajutorului excepţional destinat fermierilor din sectorul laptelui şi produselor lactate.

Dosarele sunt verificate la Centrul Județean al APIA până pe 8 aprilie, iar pentru a beneficia de ajutorul financiar în cauză producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii.

Astfel, potenţialii beneficiari trebuie să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014-2015, deţinând, în acelaşi timp, cotă de livrări la 31 martie 2015.

Totodată, este obligatoriu ca producătorii interesaţi să aibă activitate, cât şi un contract încheiat un prim-cumpărător pe o perioadă de minim 6 luni, valabil la data depunerii solicitării.

Acesta din urmă va fi însoţit de cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, conform prevederilor contractuale.

Nu în cele din urmă, producţia de lapte livrată pe beneficiar trebuie să fie de minim 5 tone de lapte în anul de cotă 2014-2015.

Suma cuvenită fiecărui producător este de 240 de euro, pentru livrări cuprinse între 5 tone şi 20 de tone de lapte; 12 de euro pe tonă pentru o cantitate de 20 tone până la 200 de tone, precum şi de 2.900 de euro pe beneficiar, în cazul producătorului care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza