full screen background image

Direcţia de Statistică Suceava, premiată pentru contribuţia la dezvoltarea Sistemului statistic naţional

directia de statistica     Pentru  activitatea desfăşurată în anul 2015, Direcţia  Judeţeană de Statistică Suceava a primit Diploma de excelenţă, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea Sistemului statistic naţional.

Într-o informare a instituţiei sucevene, se evidenţiază că anul 2015 s-a caracterizat prin manifestarea unei preocupări permanente pentru creşterea numărului de unităţi care completează online datele statistice, utilizând portalul e-SOP, cât şi prin scăderea ratei non-răspunsurilor unităţilor raportoare.

Totodată, se subliniază că, în anul precedent, a continuat proiectul „Îmbunătăţire a capacităţii administraţiei publice de măsurare a performanţelor administrative – Baze de date, metodologii, instrumente de modernizare şi standardizare a tehnicilor de raportare statistică şi de caracterizare a performanţelor administraţiei publice”.

Concomitent asigurată a fost continuitatea seriilor de date statistice în condiţii de comparabilitate metodologică şi, totodată, s-a finalizat încărcarea şi validarea datelor pentru anul precedent în baza de date a celor 114 localităţi din Judeţul  Suceava.

comments

comments