full screen background image

Un coş de fum defect a cauzat un incendiu în localitatea Lămăşeni

pompieri     Militarii Detaşamentelor de Pompieri Fălticeni şi Suceava, sprijiniţi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Grupul de Pompieri Voluntari, ambele formaţiuni din comuna Cornu Luncii, au intervenit, luni, cu şase autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din satul Lămăşeni, comuna Rădăşeni.

La sosirea echipajelor, ardea violent mansarda casei de locuit construită pe structură din lemn, cu învelitoare din tablă şi şindrilă, cu pericol de propagare la două locuinţe şi două anexe, aflate la doar 4-5 metri distanţă de focar.

Incendiul, anunţat prin 112 la ora 18:09, a fost lichidat la ora 22:45.

Au ars mansarda şi astereala casei de locuit, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, precum şi acoperişul centralei termice, pe 25 de metri pătraţi.

Flăcările au degradat centrala termică, o cabină de duş, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, planşeul din lemn şi pereţii portanţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile provenite din coşul de fum deteriorat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar forţele care au intervenit au salvat cele două locuinţe învecinate, un adăpost de animale şi o magazie de lemne.

comments

comments