full screen background image

Angajații Ambulanței vor salarii mai mari

ambulanta suceava     Aceeaşi funcţie, aceleaşi atribuţii, dar lefuri chiar şi de două ori mai mici. Se întâmplă la Serviciile de Ambulanţă din mai multe judeţe, iar angajaţii care se consideră nedreptăţiţi s-au plâns Ministrului Sănătăţii. Au primit în schimb promisiunea că salariile de bază vor fi uniformizate la nivelul întregii ţări.

Angajaţii serviciilor de ambulanţă şi-au dat seama că, în 19 judeţe, pentru aceleaşi funcţii, sunt diferenţe considerabile la salariu.

Gheorghe Chio, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”: „Aş lua grupa cea mai de jos, Aradul şi Bistriţa. Un asistent medical principal din cele două judeţe ia un salariu la nivel de ambulanţier din judeţele care nu sunt afectate. E o diferenţă de 4-5 milioane de lei.”

Victor Țepeş, ambulanţier: „Mai mult de atât, sunt diferenţe mari în acelaşi judeţ, între acelaşi personal. Un asistent poate să aibă aproape jumătate din salariul celuilalt asistent.”

Leafa începe de la 1040 de lei brut, aşa că oamenii ajung să facă des ore şi gărzi suplimentare, ca să câştige mai mult. Diferenţele la salarii au apărut în 2013, după ce serviciile de ambulanţă au cerut să nu mai fie plătite în funcţie de numărul de intervenţii, ci direct de la bugetul de stat.

Gheorghe Chio, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”: „Mi se părea normal că dacă avem aceeaşi mamă şi acelaşi tată să avem acelaşi drepturi. ”

Pe lista revendicărilor se află şi înlocuirea urgentă a cel puţin 500 de maşini ale Serviciului de Ambulanţă. În prezent, jumătate din parcul auto e mai vechi de zece ani.

Victor Țepeş, ambulanţier: „Majoritatea au peste 400.000 de kilometri. Trebuie să circulăm atent cu ele. Din punctul ăsta de vedere nu mai putem să le folosim la capacitate maximă.”

Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătăţii: „Toate aceste lucruri s-au acumulat în ani. Din bugetul acestui an avem în vedere achiziţia de ambulanţe prin acordul cu ISU pentru a obţine cea mai bună situaţie pentru ei. ”

Dacă solicitările nu vor fi rezolvate, ambulanţierii anunţă că vor ieşi în stradă.

Digi24.ro

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza