full screen background image

6 milioane de euro pentru modernizarea birourilor vamale de la Siret

vama siret 2     Autoritățile au identificat trei proiecte ce vizează punctele vamale, în valoare de 49,2 milioane euro, în vederea finanțării prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Aceste proiecte preidentificate se referă la reducerea timpului de staționare la punctele de comunicare transnațională, iar alocarea POIM, respectiv UE, plus contribuție națională, ajunge la 22,7 milioane euro.

Unul dintre proiecte se referă la modernizarea birourilor vamale de la Siret, în valoare de 6 milioane de euro, cu termen de finalizare în ultimul trimestru al anului 2021

Al doilea dintre proiecte vizează Biroul Vamal Constanța, în cazul căruia data estimată pentru semnarea primelor contracte de lucrări este trimestru I din 2018. Această investiție se ridică la 37,2 milioane euro, iar finalizarea este așteptată în primul trimestru al anului 2020.

Ultimul proiect, în valoare de câte 6 milioane de euro, se referă la birourile vamale Halmeu (finalizare în trimestrul I din 2020).

“Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României identificate în Acordul de Parteneriat 2014 — 2020 și în acord cu Cadrul Strategic Comun și Documentul de Poziție al serviciilor Comisiei Europene. Strategia POIM este orientată spre obiectivele Strategiei Europa 2020, în corelare cu Programul Național pentru Reformă și cu Recomandările Specifice de Țară, concentrându-se asupra creșterii durabile prin promovarea unei economii bazate pe consum redus de carbon prin măsuri de eficiență energetică și promovare a energiei verzi, precum și prin promovarea unor moduri de transport prietenoase cu mediul și o utilizare mai eficientă a resurselor”, arată MFE.

POIM finanțează activități din patru sectoare: infrastructura de transport, protecția mediului, managementul riscurilor și adaptarea la schimbările climatice, energie și eficiență energetică.

Programul beneficiază de o alocare financiară de circa 11,8 miliarde euro, din care 6,94 miliarde euro — Fond de Coeziune, 2,48 miliarde euro — Fond European de Dezvoltare Regională și 2,46 miliarde euro cofinanțare.

comments

comments