full screen background image

Proiect lansat în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei

clasa-pregatitoare     Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a lansat în dezbatere publică proiectul de metodologie privind înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016 – 2017, care prevede că elevii vor intra în clasa întâi doar dacă au terminat clasa pregătitoare.

Din toamnă, Ministerul Educatiei nu mai accepta exceptii la înscrierea în învătămâtul primar, deci copiii nu vor mai putea sări clasa pregatitoare pentru a fi înscriși direct în clasa I.

Înscrierile în clasa pregătitoare se desfășoară în școală în perioada 29 februarie – 18 martie, între orele 8:00-20:00, de luni până vineri, și între orele 9:00-13:00, sâmbăta.

Părinţii, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare.

Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent informarea şi consilierea părinţilor referitor la prevederile legii şi ale prezentei metodologii în ceea ce priveşte înscrierea copiilor în învăţământul primar.

comments

comments