full screen background image

O nouă colectă publică pentru câinii fără stăpân din Suceava

casa     Asociaţia de protecţie a animalelor “Casa lui Patrocle” Suceava organizează a doua acţiune de colectă publică pentru câinii fără stăpân din adăpostul din Lunca Sucevei.

Despre sterilizare, microcipare şi adopție, am discutat cu doctorul veterinar Cătălin Chihaia, iar detalii despre eveniment am aflat de la Gabriela Macovei – vicepreşedintele organizației non-profit “Casa lui Patrocle”.

“Pe 31 ianuarie o să organizăm a doua colectă pentru strângerea de hrană pentru câinii comunitari aflaţă în adăpostul public din Suceava, între orele 12-15, în faţa magazinului Bucovina din Suceava”, a declarat Gabriela Macovei.

Iubitorii de animale sunt așteptaţi, în faţa magazinului “Bucovina” din municipiul Suceava, pentru a dona hrană și alte materiale necesare în adăpost.

“Foarte important este să încercăm să adoptăm un căţel. Fiecare om, înainte să dea vina pe autorităţi pentru ce se întâmplă, recomand să încerce să adopte măcar un singur căţel. Este foarte importantă sterilizarea şi mai ales microciparea. Microciparea este obligatorie prin lege, acum este mai greu cu respectarea acestei legi. Se refuză pentru că se gândesc că vor fi nevoiţi să plătească impozit pe câine, la un moment dat, că acel microcip sub piele poate face rău. În mod sigur nu dăunează! Microcipul este foarte mic, se bagă sub piele, este o injecţie cu microcip”, a spus medicul veterinar Cătălin Chihaia.

Maidanezii strânşi în adăpost  pot fi adoptaţi. Acesta este şi îndemul nostru!

“Asociaţia încearcă o altă abordarea a problemei. În Suceava, în România, câinii comunitari sunt priviţi ca ceva rău, din păcate ei există tot datorită nouă, nu există responsabilitatea şi responsabilizarea. Un câine este o responsabilitate, trebuie să vedem partea bună a lucrurilor: un câine ajută foarte mult psihicul unui copil, copiii sunt mai dezinvolţi”, a adăugat Gabriela Macovei.

“Înţeleg nevoia de a avea un animal de  rasă, însă le recomand tuturor să mai adopte un căţel, CÂINII nu sunt animale solitare, aşa o să fie mai veseli”, a spus doctorul veterinar.

Întreaga discuţie referitoare la acest subiect o puteţi ascula mai jos:

0:00

comments

comments