full screen background image

Festivalul literar „MIHAI EMINESCU”, în perioada 13-14 ianuarie

festivalul-mihai-eminescu 16     Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului literar „MIHAI EMINESCU” are  loc, în perioada 13-14 ianuarie, la Suceava, Gura Humorului, Călineşti Cuparencu şi Putna.

Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 13 ianuarie, la ora 10, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, şi a cuprins momente artistice, vernisaje și lansări de carte.

Manifestări asemănătoare vor avea loc pe parcursul zilei și la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și la Centrul Cultural din Gura Humorului.

Manifestările dedicate poetului național vor continua pe 14 ianurie, cu o depunere de coroane la bustul poetului Mihai Eminescu din Suceava.

Începând cu ora 10, la Şcoala din Călineşti Cuparencu va avea loc un recital -spectacol susţinut de elevi ai Şcolilor din Călineşti Cuparencu, Şerbăuţi şi Şcoala Populară de Artă „Ion Irimescu” Suceava.

Festivalul literar „MIHAI EMINESCU” se va închide la Mănăstirea Putna, cu decernarea premiilor „Mihai Eminescu” pentru exegeză eminesciană pe 2015.

Festivalul îşi propune să comemoreze şi să promoveze imaginea poetului Mihai Eminescu în preajma zilei de naştere a acestuia şi aduce în atenţia publicului, prin lansările de carte, cele mai noi apariţii editoriale din anul anterior, despre viaţa şi opera poetului naţional.

comments

comments