full screen background image

Sute de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în Milişăuţi şi Vicovu de Sus

a2     Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane. Astfel, în urma unor acţiuni organizate în trafic, au fost identificate, pe raza localităţilor Milişăuţi şi Vicovu de Sus, două persoane care transportau ţigarete de contrabandă. Ţigările, dar şi un vehicul în valoare de 4.000 de euro şi suma de 450 de euro, au fost confiscate, cele două persoane fiind cercetate, în cadrul unor dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă.

Luni, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Milișăuți a prins în flagrant o femeie, de 59 de ani, din localitate, în timp ce transporta într-un bagaj, pe strada Ciprian Porumbescu din localitate, 800 de țigarete, fără timbru, de proveniență extracomunitară.

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării.

S-a întocmit dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Tot luni, în jurul orei 20.50, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, supraveghere şi control al traficului rutier pe D.J. 209G, pe raza comunei Straja, a oprit pentru control autoturismul de teren, condus de un bărbat, în vârstă de 25 de ani.

S-a procedat la verificarea interiorului autoturismului, ocazie cu care, între bancheta spate şi scaunul stânga-faţă, a fost găsit un sac, în interiorul căruia se aflau mai multe pachete de ţigarete.

Conducătorul auto a fost condus la sediul poliţiei, iar în urma controlului interiorului autoturismului, au fost identificate 9.940 de ţigarete, cu timbru fiscal extracomunitar.

Cantitatea de ţigarete provenită din contrabandă a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă faptă prev. şi ped. de art. 270 alin. (3) din Legea nr. 86/2006 modificată prin O.U.G. nr. 54/2010.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, a fost ridicat în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii în cauză.

Totodată, de la bărbatul de 25 de ani a fost ridicată suma de 450 de euro, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments