full screen background image

Majoritatea britanicilor ar vota să părăsească Uniunea Europeană, în timp ce cei mai mulţi români vor să rămână în UE

UE     Mai mult de jumătate dintre cetăţenii din Marea Britanie s-au declarat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană, în timp ce 85 la sută dintre români sunt pentru menţinerea României în UE, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul ORB International.

Potrivit acestui sondaj, Marea Britanie este singura ţară din cele 14 analizate în care majoritatea cetăţenilor este în favoarea unei ieşiri din Uniunea Europeană, la polul opus aflându-se România, unde 85 la sută dintre cetăţeni îşi doresc să rămână în Uniunea Europeană şi doar 15 la sută să părăsească UE.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 14.500 de adulţi din 15 ţări europene, Islanda fiind însă exclusă la chestionarul privind rămânea sau ieşirea din zona euro.

Autorii studiului menţionează că, dintre cele 14 ţări chestionate, două din trei (respectiv un procent de 64 la sută) ar prefera să română în UE, situaţie care era valabilă şi în urmă cu un an. Însă, lucrurile s-au schimbat semnificativ în unele ţări.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza