full screen background image

Urmărire pentru prinderea unui tânăr din Vereşti care conducea băut şi fără permis

POLITIST     Marţi, la ora 23.45, în timp ce se afla în serviciul de patrulare, pe DJ 290, pe raza comunei Vereşti, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea.

S-a procedat la urmărirea maşinii, pe o distanţă de circa 1,5 km, ocazie cu care conducătorul auto a distrus o porțiune din gardul unui imobil, reuşindu-se blocarea şi imobilizarea autoturismului.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr, de 20 de ani, localnic, ce nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducere a unui autovehicul fără permis de conducere”, “conducere cu alcoolemie peste limita legală” şi “distrugere din culpă”, ce va fi soluţionat procedural.

comments

comments