full screen background image

Spectacol caritabil “Vis împlinit de Crăciun”, vineri, 11 decembrie, la Rădăuţi

viva cafe radauti     Asociația Kult-Art Rădăuți, în parteneriat cu Asociația BAFI și “Habitat pentru Umanitate Rădăuți”, organizează spectacolul caritabil “Vis împlinit de Crăciun”.

Câștigul acestor zile premergătoare Crăciunului nu este doar al celor ce primesc ci, în egală măsură, și al celor care dăruiesc.

De aceea s-au adunat împreună tinerii voluntari de la KULT-ART care pun la un loc dorința lor de a face bine, de a aduce zâmbetul pe fața unor oameni nevoiași, de a dărui și de a se bucura dăruind.

Pe lângă dorința de a-i ajuta de Craciun pe cei defavorizați, scopul proiectului este de a promova voluntariatul și de a implica elevii în activități caritabile, pentru a le cultiva și dezvolta valorile morale și sociale.

În cadrul spectacolului care va avea loc vineri, 11 decembrie, pe scena Casei de Cultură Rădăuți, acești tineri vor evolua și pe scenă, susținând momente de interpretare muzicală, dans, teatru şi pantomimă.

Invitat special al evenimentului este Johnny King, un artist african din Congo Brazaville, interpret de muzică reggae, gospel sau negro spiritual.

Banii adunați în urma acestui spectacol vor merge la câteva familii cu mulți copii și cu venituri mici din Rădăuți.

Spectacolul va începe la ora 17.30, iar bilete se găsesc la intrarea în Casa de Cultură.

Prețul unui bilet este de 20 de  lei.

Despre spectacolul caritabil și implicarea tinerilor voluntari în proiect a vorbit, la VIVA FM Rădăuți, prof. Anca Donisan, vicepreședinta Kult-Art.

0:00

Kult-Art este o organizație non-guvernamentală, formată din tineri voluntari interesați de cultură și interacțiune cu oamenii.

Asociația a fost înființată la Rădăuți, în anul 2010, și de atunci au desfășurat mai multe proiecte, dar s-au implicat și în alte acțiuni unde au fost solicitați.

Anca Donisan a vorbit şi despre ce înseamnă Kult-Art:

0:00

Unul dintre cele mai importante proiecte ale organizației Kult-Art Rădăuți se află în desfășurare și se numește “Social Economy 4 All”.

Este un proiect finanțat din Fondul European de finanțare al Uniunii Europene, pe finanțări POSDRU.

Obiectivul proiectului este acela de a inființa cooperative sociale prin care să se ofere locuri de muncă familiilor monoparentale sau cu venituri mici, persoanelor cu dizabilități sau de etnie romă.

Până în prezent, în cadrul Asociației Kult-Art a fost înființată, în localitatea Măriţei, o astfel de cooperativă de prelucrare a sticlei prin fuziune, cu opt persoane angajate și care deja realizează diverse obiecte din sticlă.

Despre toate acestea a vorbit, la VIVA FM Rădăuți, vicepreședinta Kult-Art Rădăuți, prof. Anca Donisan.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

vis

comments

comments