full screen background image

Exploatarea şi prelucrarea lemnului, precum şi construcţiile, în topul evaziunii fiscale

DGFP 2     Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava au avut, în primele 3 trimestre ale anului 2015, 462 de acţiuni de control, în urma acestora fiind a atrasă la bugetul statului o sumă suplimentară de peste 100 de milioane de lei.

Controalele s-au lăsat cu amenzi de 148.000 de lei, iar pe de altă parte, în baza verificărilor făcute de către lucrătorii AJFP, în primele 9 luni ale acestui an, pierderea fiscală s-a diminuat cu 14,92 de milioane de lei. În perioada la care facem  referire, inspectorii de specialitate au instituit 33 de măsuri asigurătorii, pentru 61,4 de milioane de lei şi, de asemenea, au întocmit 33 de sesizări penale, în cazul cărora prejudiciul însumează 72,79 de milioane de lei.

Sesizările penale au fost formulate împotriva agenţilor economici care au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului (11 sesizări penale pentru un prejudiciu care totalizează 17 de milioane de lei); construcţiile (11 sesizări penale, pentru 33,59 de milioane de lei prejudiciu, dar şi a operatorilor din transporturi (4 sesizări penale cu pagube de 5,15 milioane de lei).

În domeniul energetic, AJFP a întocmit 2 sesizări penale, în cazul cărora paguba adusă bugetului statului este de 8,68 de milioane de lei, precum şi încă 3 sesizări pe numele operatorilor din sectorul forţei de muncă, aceştia urmă fiind la originea unui prejudiciu de 6,85 de milioane de lei.

În sectorul agroalimentar, inspectorii fiscali suceveni au formulat o sesizare penală pentru un prejudiciu de 1,43 de milioane de lei, a alta privind turismul, unde controlorii au costat un pagubă de doar 11.430 de lei.

În primele 3 trimestre ale a anului 2015, la contribuabilii persoane fizice au fost întreprinse 816 de acţiuni de control, dintre care 595 de inspecţii fiscale generale, 47 de inspecţii fiscale parţiale, 44 de controale inopinate, 3 controale încrucişate şi 27 de cercetări la faţa locului.

comments

comments