full screen background image

Pompierii atrag atenția asupra curățării coșurilor de fum

cos de fum     Sucevenii sunt avertizaţi să cureţe coşurile de fum ale locuinţelor şi să nu improvizeze sisteme de încălzire.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă atrage atenţia că toate coşurile de evacuare a fumului sau a gazelor e obligatoriu să fie izolate termic faţă de materialele de construcţie combustibile, curăţate şi verificate periodic.

Problemele cele mai grave apar la casele şi blocurile dotate cu hornuri de fum care ies prin acoperişuri şi care utilizează lemnul ca şi combustibil.

În aceste cazuri, intervenţia pompierilor este dificilă din cauza înălţimii şi a faptului că flăcările apar în interiorul podului.

O altă cauză a incendiilor înregistrate în această perioadă este utilizarea instalaţiilor şi echipamentelor electrice improvizate, care nu sunt verificate şi reparate de mult timp şi care suprasolicită puterea instalată.

Într-un clasament al cauzelor incendiilor stabilit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, mai figurează jocul copiilor cu focul şi fumatul în locuri neadecvate.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza