full screen background image

Dan Șova află astăzi dacă poate fi arestat preventiv

dan sova     Plenul Senatului se reunește astăzi pentru a se pronunța prin vot asupra cererii Direcției Naționale Anticorupție privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova.

Ședința Senatului este programată să înceapă la ora 10:00, însă pentru ca votul să aibă loc este nevoie de participarea a cel puțin 84 din totalul de 165 de senatori.

Liberalii şi social democraţii au anuntat deja că vor vota pentru ridicarea imunităţii. De cealaltă parte se află însă senatorii ALDE, care au anunțat că vor vota împotriva încuviinţării reţinerii şi arestării lui Dan Şova.

Aceasta este a treia oară când senatorul ajunge la mâna colegilor săi parlamentari. În noul dosar, social democratul este acuzat de complicitate la abuz în serviciu pentru prejudicierea CET Govora.

„În perioada 2006 – 2008, suspectul Șova Dan-Coman i-a determinat pe Bălan Mihai – director general și Lepădat Constantin – director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistență juridică în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achizițiile publice. Concret, la data de 01.03.2006 și 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocați „Șova și Asociații” două contracte distincte de asistență juridică având ca obiect asistență juridică/consultare/reprezentare și plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro și respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele două contracte distincte au fost încheiate în condițiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistență juridică valabil, având același obiect, încheiat cu aceeași Societate Civilă de Avocați „Șova și Asociații”.

Prin aceste activități a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoare în valoare de 667.409,20 euro și 1.822.928,24 lei și creat în mod injust un folos în patrimoniul Societății Civile de Avocați Șova și Asociații”, a comunicat DNA.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza