full screen background image

Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, cel mai dorit liceu de viitorii absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţ

liceul-petru-rares-suceava     Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava a realizat un sondaj privind situaţia opţiunilor şcolare ale elevilor de clasa a VIII-a.

La efectuarea sondajului au participat un număr de 134 de unități școlare din județul Suceava și un efectiv de 6.262 de elevi.

5.748 de elevi au optat pentru colegiile și liceele din județul Suceava (din care 724 de elevi au optat pentru școli profesionale și 72 de elevi pentru învățământul special).

72 de elevi vor să meargă mai departe la unități școlare (colegii și licee) din alte județe, alţi 308 elevi fiind încă nehotărâți.

Sondajul a mai reliefat faptul că 134 de elevi nu doresc să continue studiile.

În municipiul Suceava, cel mai dorit este Colegiul Naţional “Petru Rareş” (431 de doritori), urmat de Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” (239 de opţiuni), Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” (223 de opţiuni), Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” (202 opţiuni), Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” (159 de opţiuni), Liceul cu Program Sportiv (156 de opţiuni) şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (124 de opţiuni).

Mai puţin râvnite de elevii de clasa a VIII-a sunt Colegiul Tehnic “Petru Muşat” (48 de opţiuni), Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” (56 de opţiuni), Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” (98 de opţiuni) şi Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza” (99 de opţiuni).

Doar 10 viitori absolvenţi s-au arătat interesaţi în continuarea studiilor la Seminarul Teologic Liceal “Mitropolitul Dosoftei” Suceava.

În municipiul Fălticeni, elevii se orientează cu precădere spre Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” (285 de opţiuni), Colegiul Naţional “Nicu Gane” întrunind 250 de opţiuni, iar Colegiul “Vasile Lovinescu” – 108.

În municipiul Rădăuţi, Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” a strâns 263 de opţiuni, urmat îndeaproape de Colegiul Tehnic, cu 261 de opţiuni. Alţi 138 de elevi au declarat că vor continua la Colegiul “Andronic Motrescu”.

Din sondaj a mai reieşit că printre unităţile şcolare dorite în judeţ se află Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus (330 de opţiuni), Colegiul Naţional “Alexandru Cel Bun” Gura Humorului (301 opţiuni) şi Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret (198 de opţiuni).

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza