full screen background image

“Ziua Bucovinei”, sărbătorită şi la Rădăuţi

bucovina     În zilele de 27 și 28 noiembrie au loc, la Rădăuți, o serie de evenimente prilejuite de sarbatorirea “Zilei Bucovinei”, organizate de câteva instituții culturale ale municipiului.

Vineri, 27 noiembrie, la Biblioteca Municipală au avut loc manifestări cultural educative, printre care o sesiune de comunicări și câteva momente artistice, organizate de conducerea bibliotecii, de câteva școli și de Societatea Golgota.

Au participat cadre didactice, elevi, invitați din Rădăuți, dar și din Regiunea Cernăuți.

Sâmbătă, 28 noiembrie, începând cu ora 14.00, în Parcarea Centrală, dar și în Parcul Central, lângă foișor, Centrul Cultural Bucovina și Organizații politice și civice din Rădăuți invită cetățenii la unele activități dedicate Zilei Bucovinei, printre care un spectacol folcloric oferit de Uniunea pentru Rădăuți, spectacol care va fi susținut de Adriana Bucevschi, Vasile și Florin Mucea, Mihai Hrincescu, invitat special trompetistul Mirel Manea.

Uniunea pentru Rădăuți invită rădăuțenii să aniverseze tradițiile, cultura și pitorescul Bucovinei, iar spiritul bucovinean sună frumos alături de artiștii amintiți.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments