full screen background image

Peste 260.000 de carduri de sănătate au fost activate în judeţul Suceava

cas 2711     Din cele 439.454 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava i-au fost returnate, de către operatorul de servicii poştale, un număr de 21.684 de carduri naţionale, care nu au putut fi înmânate beneficiarilor.

Din cele 21.684 de carduri naţionale returnate la sediul CAS Suceava, în perioada 9 ianuarie – 26 noiembrie, instituţia a distribuit 9.107 carduri naţionale persoanelor asigurate care le-au solicitat.

În perioada 1 mai – 26 noiembrie, au fost eliberate 3.810 adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut/deteriorat cardul şi 1.675 de adeverinţe înlocuitoare pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, acest card.

De asemenea, în acelaşi interval, CAS Suceava a eliberat 7.929 de adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul naţional.

Persoanele asigurate care au card naţional nu trebuie să solicite Casei de Asigurări de Sănătate Suceava adeverinţe de asigurat, deoarece dovada de asigurat este cardul naţional.

Asiguraţii trebuie să anunţe CAS Suceava, prin depunere/transmitere de documente doveditoare, orice modificare a calităţii de asigurat, pentru ca instituţia să poată opera în timp util aceste informaţii.

Șeful CAS Suceava, Cristi Bleorţu, a precizat vineri că, până la această dată, la nivelul judeţului au fost activate 261.844 de carduri, iar implementarea acestui sistem decurge în condiţii normale.

comments

comments