full screen background image

3 moldoveni au fost luați ostatici în Afganistan, după un atac al rebelilor

elafg     Un elicopter care aparţinea unei companii private din Republica Moldova a fost capturat de talibani în Afganistan. 3 oameni au murit, iar alţi 18, printre care trei moldoveni, au fost luaţi prizonieri. Aeronava se afla în zonă pentru a participa la misiuni ONU de pace, potrivit b1tv.

Incidentul a avut loc în provincia Kurduz, care se află sub controlul Statului Islamic,scriu jurnaliștii de la moldova24.info. Insurgenții talibani au reușit să captureze elicopterul după o aterizare forțată. Militanții ISIS au intervenit apoi cu focuri de armă, după care au recurs la luarea ostaticilor și au dat foc elicopterului. În urma atacului talibanilor, 3 oameni au fost uciși, iar alți 18 au fost luați prizonieri.

Elicopterul moldovenesc, care era proprietate privată a unei companii care a fost doborât și a fost nevoit să facă o aterizare forțată în Afgansitan. Acesta era un elicopter care asigura transportarea persoanelor sub mandat ONU în Afganistan.

Echipajul era constituit din moldoveni și transporta 18 militari ai trupelor guvernamentale afganeze, participând la misiuni de pacificare sub egida ONU.

Acesta nu este însa primul accident de acest fel. În 2009, un elicopter ce aparținea unei companii din Republica Moldova a fost doborât, de o racheta în Afganistan. Aparatul de zbor avea la bord șase membri ai echipajului, cetațeni ai Ucrainei.

comments

comments