full screen background image

Sălile de expoziţii ale Casei de Cultură Gura Humorului vor purta numele a doi artişti plastici locali

casa de cultura gura humorului     Comisia de Atribuire de Denumiri a Județului Suceava a avizat hotărârea Consiliului Local Gura Humorului, de atribuire a numelui maestrului Radu Dionisie Bercea sălii de expoziție nr. 2 a Casei de Cultură din Gura Humorului.

Demersul a fost confirmat de șeful comisiei, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu. IACOBESCU.

De asemenea, comisia a avizat atribuirea, in memoriam, a numelui maestrului George Gavrilean sălii de expoziție nr. 1 a Casei de Cultură din Gura Humorului.

Gestul de recunoştinţă al humorenilor readuce în atenţie numele pictorului, graficianului şi poetului George Gavrilean (artistul care a pictat 12 biserici, a perseverat în domeniul graficii şi caricaturii, a realizat coperţi şi ilustraţii de carte şi a publicat peste 400 de poezii) şi-i oferă o satisfacţie meritată, la vârstă seniorială, lui Radu Bercea, cel mai activ artist plastic din arealul bucovinean (premiat pentru activitatea sa artistică neobosită la ediţia de anul trecut a Galei Top 10 Suceveni, organizată de Monitorul de Suceava şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava), supravieţuitor al închisorilor comuniste şi realizatorul ciclului de lucrări cu genericul „Memoria retinei gulagului românesc”.

comments

comments