full screen background image

Afaceriștii implicați în megadosarul de evaziune, după gratii

DAN IOAN PARVAN - ARESTAT PREVENTIV - TIMISOARA     Primii afacerişti din megadosarul de evaziune fiscală din Bucureşti au fost reţinuţi, informează B1 TV. Este vorba de Tudor Constantinescu, patronul grupului Chocolat, acuzat că ar fi coordonat un grup infracţional din Capitală. După gratii şi-a petrecut noaptea şi patronul firmei din Constanţa care a făcut softul cu ajutorul căruia se ţinea contabilitatea paralelă în localurile de fiţe din Bucureşti.

Rând pe rând, patroni dar şi angajaţi ai mai multor cluburi de fiţe din Capitală au venit la DIICOT pentru a da explicaţii în faţa procurorilor în cadrul unei anchete ce vizează infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre cei verificaţi de anchetatori a fost şi Tudor Constantinescu, patronul grupului Chocolat, acuzat că ar fi coordonat un grup infracţional din Bucureşti.

Constantinescu a reacţionat imediat în urma percheziţiilor făcute în restaurantele Chocolat şi a spus că afacerea sa a fost întotdeauna corectă şi transparentă, motiv pentru care va colabora cu autorităţile în perioada cercetărilor pentru a-şi demonstra nevinovăția. În dosar apar şi alte nume mari din industria restaurantelor şi a cluburilor din Bucureşti, precum Trattoria Il Calcio sau Fratelli.

Oamenii legii îi suspectează pe cei implicaţi că ar opera prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ţinerea unei evidenţe contabile duble. Practic, este vorba de o evidenţă contabilă reală în care erau declarate veniturile adevărate şi una fictivă care conţinea venituri mult diminuate pe de o parte şi pe de altă parte cheltuieli majorate.

Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la aproape șapte milioane de euro.

comments

comments