full screen background image

Poliţiştii locali au descoperit 13 unităţi de alimentaţie publică care nu sunt protejate la incendii

politia locala     Poliţiştii locali suceveni au controlat 79 de unităţi de alimentaţie publică din reşedinţa de judeţ.

În urma controalelor s-a constat că 61 dintre acestea au autorizaţie pe linie de prevenire şi stingere a incendiilor, 5 puncte de lucru sunt în curs de autorizare, dar şi că altele 13 nu au făcut demersuri pentru autorizare. Cu acest prilej, la 9 dintre unităţile verificate, lucrătorii Poliţiei Locale au descoperit că numărul de locuri existent este mai mare decât cel autorizat.

„Am dat amenzi şi am adus aceste aspecte la cunoştinţa celor de la ISU, astfel încât să putem gestiona acest fenomen. Sunt mulţi agenţi economici care, în urma acestor controale, sunt în curs de autorizare. Le dăm tot sprijinul şi suntem în strânsă colaborare cu Pompierii”, a  declarat primarul Ion Lungu.

Şeful municipalităţii a evidenţiat că activitatea de monitorizare va continua, iar acolo unde vor fi întâlnite nereguli, se vor lua măsurile corespunzătoare, „pentru a nu se întâmpla o dramă precum cea din Bucureşti”.

„Noi am vrut să facem nişte echipe mixte, însă ni s-a spus că Pompierii au o arie de competenţă mai mare, în tot judeţul, noi rămânând să facem controalele noastre pe linie de administraţie publică, în unităţile de administraţie publică din municipiu, şi să colaborăm cu ei, să le aducem la cunoştinţă cele constate”, a explicat Ion Lungu.

comments

comments