full screen background image

Raed Arafat: Nu s-a greșit la intervenția din clubul Colectiv

Conferinta de presa cu ocazia semnarii proiectului dintre Ministerul Sanatatii si Colegiul de Servicii de Urgenta din Finlanda, in Bucuresti     Raed Arafat consideră că nu s-a greșit la intervenția din seara de 30 octombrie când a avut loc tragedia din clubul Colectiv. Cei care greșesc sunt cei care fac acuzaţii în acest caz, a spus secretarul de stat M.A.I. care nu ştie de unde au apărut inclusiv informaţiile despre ascunderea cadavrelor. Arafat spune că răniţii de la clubul Colecitv nu pot fi transferaţi la spitale din SUA din cauza distanţei.

”Hai să luăm intervenția – nu s-a greșit, haideți să luăm gestionarea la nivelul spitalelor – nu s-a greșit în situația de dezastre, asta a fost o situație de dezastre. S-a greșit din partea celor care arată cu degetul peste tot și acuză fără să aibă informații complete. Toată lumea are dreptul să acuze. Noi, în România, în loc să fim cu toții sudați pentru a face ceva, noi am creat două tabere și am început să arătăm cu degetul. Asta a fost cea mai mare greșeală. În orice situație ca aceasta în viitor ar putea să ducă la lipsă de reacție. Deja văd colegi de-ai mei care nu vor să se implice în luarea deciziilor, nu mai vor să apară la fața locului, să conducă intervenții, nu mai vor să facă nimic”, a declarat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Acesta a negat zvonurile despre ascunderea cadavrelor și a spus că echipele de medici din strainătate care au ajuns în Capitală au precizat că o parte din pacienți nu sunt transferabili.

Tot Arafat a mai declarat că şi Statele Unite vor să îi primească pe răniţi de la clubul Colectiv în spitale, dar varianta nu este luată în calcul din cauza distanţei.

comments

comments