full screen background image

Centru bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic, la Cernăuți

_MG_0050     O echipă formată din șase membri ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat, vineri, 6 noiembrie, la deschiderea Centrului bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic, înființat în cadrul Universității Naționale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

Acest Centru a fost realizat prin intermediul proiectului Patrimoniul istoric și etnografic – componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina (HERITAGE), desfăşurat de universitatea suceveană în parteneriat cu una dintre cele mai importante universități din Ucraina.

Amplasat în incinta Universităţii Naționale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, centrul vizează o informare mai eficientă asupra potențialului istoric și etnografic al Bucovinei, prin înlesnirea fluxului informaţional, prin numeroase materiale turistice pentru turiştii interni şi internaţionali, astfel urmărindu-se sporirea interesului pentru zonele turistice de frontieră din Bucovina.

De asemenea, această structură va fi utilizată de către profesorii și studenții universității cernăuțene pentru pregătirea viitorilor specialiști în domeniul turismului.

La conferinţa de presă organizată cu această ocazie au participat, în număr foarte mare, jurnaliști din presa scrisă şi televiziunea regională, dar şi națională, participare generată de interesul publicului larg din nordul Bucovinei faţă de potențialele beneficii ce vor fi aduse de proiectul transfrontalier HERITAGE pentru actorii din sectorul turistic.

Detalii despre principalele activități prevăzute în cadrul Centrului bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic au fost oferite jurnaliștilor de către coordonatorii proiectului, Dmytro Fedortsov, și prof. univ. dr. Ștefan Purici, aceştia reiterind importanța permanentei și intensei colaborări dintre cele două universități.

La final, jurnaliştilor şi tuturor invitaţilor le-a fost prezentat Centrul şi dotările sale, dar şi suportul pe care îl poate oferi acesta pentru agențiile de turism și tour-operatorii din Bucovina, pentru întreprinderile private cu profil turistic și pentru populaţia din zonele de frontieră și turiştii, fie ei interni sau internaţionali.

Impresia unanim acceptată a fost aceea că funcționarea Centrului bucovinean de informare şi comunicare pentru dezvoltarea turismului istoric şi etnografic la Cernăuţi reprezintă un pas înainte pentru dezvoltarea economică a zonei de frontieră.

comments

comments