full screen background image

Înalții demnitari ar putea rămâne fără majorarea salarială

Senat    Înalții demnitari, printre care și Klaus Iohannis, ar putea rămâne fără majorarea salarială prevăzută în Ordonanța 14/2015.

Comisia de muncă a Senatului a dat, marți, un raport de respingere pentru Ordonanța fostului Guvern care a mărit salariile Președintelui României, premierului țării, șefilor serviciilor de informații și ale altor demnitari.

Senatul este prima Cameră sesizată.

Conform stiripesurse.ro, PNL și PSD au votat pentru raportul de respingere.

Pe 8 iulie, Executivul a aprobat ordonanța 14/2015 care prevede că președintele, premierul și șefii celor două camere ale Parlamentului vor avea salariul brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei. Vicepremierul va primi un salariu de 20.000 lei brut, iar cel net de 14.024 lei.

Vicepreședinții, secretarii și chestorii Senatului si Camerei Deputaților, consilierii prezidențiali, miniștrii, secretarul general al Guvernului, șeful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, președintele Consiliului Legislativ, președintele Curții de Conturi și șefii de servicii de informații – SRI, SIE, STS si SPP – vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut.

Ordonanța prin care salariile demnitarilor erau majorate a fost aprobată de Gabriel Oprea, atunci când ocupa funția de premier interimar în locul lui Victor Ponta care era în Turcia pentru operația la picior.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza