full screen background image

Reprezentanții societății civile: Klaus Iohannis a anunțat că va veni în stradă

klaus johannis     Klaus Iohannis a participat vineri la discuții cu reprezentanții societății civile, în vederea nominalizării unui prim-ministru.

Potrivit a doi participanți la discuții, Sorin Ioniță și Liviu Mihaiu, președintele a anunțat că va ieși în stradă pentru a sta față în față cu protestatarii, fără a preciza când se va întâmpla acest lucru.

Înainte de întâlnire, șeful statului a precizat că “este foarte bine să avem această întâlnire. Îmi transmiteți solicitări, aprobări și eu voi duce aceste mesaje spre politicieni. E o modalitate potrivită pentru a folosi președintele în calitatea lui de mediator”.

”Consider că reprezint breasla sistemului medical. Am fost punctual, am precizat că poporul are nevoie de trei lucruri: adevăr, demnitate și conștiință. Principala problemă care a stârnit mișcarea e corupția financiară, dar mai ales cea morală. Avem o problemă pentru că nu sunt lideri și avem o criză de identitate națională. Am discutat despre elaborarea unei legi prin care să existe răspundere personală în toate domeniile. Am semnalat probleme în gestionarea tragediei și faptul că nu răspunde nimeni pentru greșeli și bâlbe și în continuare acele persoane ne dau indicații. Am oferit soluții pentru resetarea sistemului medical și alegerea oamenilor pe competență”, a susținut Dragoș Slăvescu, chirurg.

”Am reprezentat cinci organizații. Revendicările le știți. Credem că unele sunt puncte fezabile de aplicat până în Crăciun și care ar demonstra voință. Se pot trece într-o săptămână, nu costă bani. Credem ca președintele trebuie să numească un premier mai puțin consensual pentru partide chiar cu riscul anticipatelor.Președintele va avea agenda lui. Mulți au spus că ar fi bine să vină în Piață. A spus că vine. Când, nu știm. I-am propus ca dacă va fi un dialog, să fie un mecanism transparent de alegere a reprezentanților societății civile. Acum am fost aleși de aparatul prezidențial. Să organizeze un vot online prin care oamenii să-și aleagă reptezentanții. Președintele a spus <<da!>>”, a spus Sorin Ioniță.

comments

comments