UPDATE – Cinci pacienți sunt în stare critică la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Florin Bica.
Potrivit acestuia, starea pacienților de la “Bagdasar-Arseni” este totuși una staționară.
“Sunt staționari. Medicii au început să le schimbe pansamentele. În stare critică sunt cinci pacienți din cei 22. Șase sunt pe secție, 16 la reanimare”, a precizat medicul.
UPDATE – Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv, o tânără de 26 de ani, a murit, la Spitalul Bagdasar, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu ajungând la 30. Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 57 sunt în stare critică şi gravă.
Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitală este singurul din ţară unde există o bancă de piele, singura din ţară, afirmă managerul unităţii medicale, Dan Enescu, precizând că aceasta poate acoperi necesarul de piele.
Dan Enescu a precizat că la acest moment în banca de piele a Spitalului “Grigore Alexandrescu” se află 7.000 de centimetri pătraţi de piele, ceea ce ar putea acoperi necesarul în acest moment.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spunea că rezerva din banca de piele poate acoperi cererea de acum.
“Sunt însă şi foarte mulţi donatori care şi-au exprimat această dorinţă (de a dona piele -n.r.). Evident că noi acceptăm orice ajutor din partea donatorilor, nu refuzăm pe nimeni, doar vor fi evaluaţi şi vor fi înştiinţaţi de noi”, afirma ministrul Sănătăţii.
El a precizat că operaţiile de chirurgie plastică şi reparatorie pentru răniţii din Clubul Colectiv încă nu au început, adăugând că probabil acest lucru se va întâmpla de luni – marţi.
Ministerul Sănătăţii: 137 de răniţi în incendiul de la Colectiv mai sunt internaţi în spitalele Capitalei
Un număr de 137 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internaţi, duminică seară, în spitalele Capitalei, informează Ministerul Sănătăţii.
Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi – 27 (trei critici, 10 grav, 14 stabili), Spitalul “Bagdasar Arseni” – 21 (trei intubaţi, 18 stabili), Spitalul Universitar – 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 stabili), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul stabil), Elias – 14 (patru intubaţi, 10 stabili) şi Spitalul Militar – 12 (doi intubaţi, 10 stabili).
Totodată, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” sunt şase pacienţi minori (doi intubaţi, patru stabili), la Spitalul “Sf Ioan” – opt răniţi (şase intubaţi, doi stabili), Spitalul SRI – şase (doi grav, patru stabili),
Spitalul “Sf. Pantelimon” – cinci (doi intubaţi, trei stabili) şi la Spitalul Gerota – trei pacienţi stabili.
Astfel, 57 dintre răniţi sunt în stare critică, gravă sau intubaţi.
Tragedie petrecută în seara de vineri, 30 octombrie 2015, într-un club din Bucureşti – 27 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi într-un incendiu devastator izbucnit în Clubul Colectiv, din fosta fabrica Pionierul, în sectorul 4. Au fost declarate trei zile de doliu naţional. Tragedia s-a petrecut în timpul unui concert la care au fost prezenţi peste 400 de oameni, spun martorii.
În total, 184 de persoane au ajuns la 11 spitale din Bucureşti şi unul din Ilfov. 146 de oameni sunt acum internaţi. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că acest club nu avea autorizaţie de funcţionare la ISU. Aceasta este cea mai mare tragedie petrecută într-un club din lume în ultimii doi ani. Dimensiunea tragediei a determinat Ministerul de Interne să instituie planul roşu. Autorităţile au făcut apel la donare de sânge.
Reprezentaţii companiei care a organizat show-ul pirotehnic din clubul Colectiv nu vor să ofere detalii suplimentare. Ei spun însă că şi alte firme au fost implicate în realizarea spectacolului de artificii.
Anchetatorii trebuie să stabilească cu exactitate numărul persoanelor care erau în club la momentul tragediei, care era capacitatea clubului, dacă patronii aveau asigurate condiţiile de evacuare.